BrightStone Group
Full 1
Your partner in Compliance

Sustainable solutions in Compliance & Regulatory

BrightStone Group
Full 1

Risk consultancy

Onze risk consultants zijn er om de continuïteit én kwaliteit binnen uw organisatie te waarborgen. Soms heeft u simpelweg op korte termijn behoefte aan specifieke kennis en capaciteit. Consultants van BrightStone Group zijn goed opgeleid en hebben ruime relevante ervaring. Ook hebben zij de mindset om de meest complexe risk opdrachten aan te kunnen. En goed om te weten: we weten al snel welke consultant goed past binnen uw bedrijfscultuur en/of afdeling. Het gaat immers niet alleen om wat iemand weet en kan, maar ook om hoe iemand met u samenwerkt.

BrightStone Group

Wat zijn uw bedrijfsrisico’s?

Veranderende wet- en regelgeving, strengere eisen van toezichthouders, een nieuwe pandemie en toenemende criminaliteit. Allemaal ontwikkelingen die risico’s met zich meebrengen voor organisaties. Om te voorkomen dat u voor onaangename verrassingen komt te staan, is het zeer belangrijk dat uw bedrijfsrisico’s bekend zijn. Daarnaast is het treffen van maatregelen om deze risico’s binnen de perken te houden cruciaal om uw goede reputatie te borgen.

Inrichting en monitoring risk management frameworks

BrightStone Group ondersteunt organisaties bij hun risicobeheersing door het inrichten en monitoren van risk management frameworks. Onze consultants kunnen deze frameworks opzetten en vervolgens integreren in de bedrijfsvoering van uw organisatie. Samen met uw risk consultant definieert u een risk appetite en krijgt u inzicht in de belangrijkste risico’s voor uw organisatie. In het verlengde hiervan dekt u ook een groot deel van de belangrijkste reputatierisico’s en vertrouwensrisico’s af.

Risk management framework werkwijze

Onze Risk management framework werkwijze bestaat uit de volgende stappen:

  • Inventarisatie van de relevante wettelijke eisen ten aanzien van de risico governance voor uw organisatie. Deze eisen gelden als randvoorwaarden voor de verdere inrichting;
  • Inventarisatie van de bestaande (risico)governance, inclusief mogelijke knelpunten, door middel van desk research en interviews;
  • Op basis van bovengenoemde inventarisaties en randvoorwaarden bespreken wij de mogelijke alternatieven om de governance effectiever in te richten en bestaande knelpunten op te lossen.
  • Als sluitstuk ondersteunen wij bij het documenteren van de gekozen inrichting.

Interim risk

Naast consultants, biedt BrightStone Group ook tijdelijke expertise door interim risk professionals beschikbaar te stellen. Onze experts zijn perfect in staat om uitdagingen in piekperiodes doortastend en doeltreffend op te lossen. Door snel te schakelen en direct te snappen waar de focus op moet liggen, voegen zij direct waarde toe voor uw organisatie.

Interim risk expertise is bijvoorbeeld mogelijk in de volgende rollen:

  • Operational risk specialist
  • Security risk specialist
  • Third party risk specialist 

Kennismaken?

Wilt u eens kennismaken met een risk consultant of risk interim specialist die binnen uw afdeling of (project)team het verschil kan maken? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend gesprek.