BrightStone Group
Full 1
Your partner in Finance

Sustainable Solutions in Finance & Regulatory

BrightStone Group
Full 1

ESG: Hoe hoog staat het op uw agenda?

Met de handtekening onder de Green Deal van 2019 heeft de Europese Unie ingezet op de transitie naar een duurzame economie. Een economie waarin niet alleen financieel gewin het streven is, maar ook duurzaamheid, in de breedste zin van het woord. Dat is even omschakelen, ook voor uw organisatie. De ESG experts van BrightStone Group helpen u met uw oriëntatie, strategie en reporting rondom ESG.

BrightStone Group

ESG betekenis

Even terug naar de basis. Wat is de betekenis van ESG ook alweer? De afkorting staat voor Environmental Social Governance. Oftewel: milieu, maatschappij en governance. ESG stimuleert het vinden van evenwicht tussen financieel-economische resultaten, milieuvriendelijkheid, sociale belangen en transparantie. Het is inmiddels bewezen dat deze balans leidt tot betere resultaten voor zowel de organisatie als de samenleving.

ESG reporting

Voor veel organisaties is onduidelijk hoe zij moeten rapporteren over ESG. De recent vernieuwde EU-wetgeving met aanvullende ESG criteria waar bedrijven aan moeten voldoen maakt het er niet makkelijker op. Bovendien vormt het bepalen van een lange termijn strategie voor ESG een forse uitdaging. Welke ESG thema’s zijn relevant voor uw organisatie en hoe geeft u hier vorm aan? De ESG experts van BrightStone Group maken dit op pragmatische wijze voor u inzichtelijk en behapbaar.

Sustainable voor de toekomst

Cruciaal bij het behalen van uw ESG doelstellingen en een succesvolle ESG reporting, is het ontsluiten en interpreteren van de juiste data. We ondersteunen u bij het inrichten van de benodigde systemen zodat deze, net als uw doestellingen, sustainable zijn voor de toekomst. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend gesprek.