BrightStone Group
Full 1
Your partner in KYC and CDD

Sustainable solutions in Data & Regulatory

BrightStone Group
Full 1

CDD naleving

Om de integriteit van de financiële sector te bevorderen, bracht het Basel Committee on Banking Supervision in oktober 2001 het rapport Customer Due Diligence for Banks uit. De uitgangspunten van het Basel Committee zijn primair opgesteld voor banken, maar zijn inmiddels vertaald in wet- en regelgeving op breder niveau. Ook verzekeraars, accountants, belastingadviseurs, advocaten, makelaars en notarissen vallen bijvoorbeeld onder de Wwft.

BrightStone Group

Overzicht en inzicht

Voor een goede CDD naleving vormen overzicht en inzicht de belangrijkste sleutel. Door het opzetten van tijdelijke projectteams met ervaren KYC/CDD en AML-consultants, krijgt u (weer) grip op het proces. Onze experts zijn direct in staat de werkdruk binnen uw organisatie weg te nemen. Zo gaan we bijvoorbeeld aan de slag met enhancement/repair van uw CDD files. Denk hierbij aan:

  • Look back-analyses t.a.v. transacties uit het verleden.

Vijf structurele CDD-verbeteringen

Daarnaast brengen we de volgende vijf structurele verbeteringen aan:

  • Opstellen- of herijken van policies en werkinstructies.
  • Selecteren van KYC, CDD en AML systemen & tooling en het onderzoeken van digitaliseringsopties om het proces data gedreven en ‘future proof’ te maken.
  • Opzetten en verbeteren van governance en management informatie.
  • Monitoring, screening en quality assurance.
  • Beoordelen van het niveau en de kwaliteit van de kennis in de organisatie en het vervolgens opzetten van ‘continious learning’. Hierbij ligt de primaire focus op het inrichten van een toekomstbestendige workforce.

CDD naleving concreet maken

Wilt u zeker weten dat u aan al uw verplichtingen voldoet? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend gesprek.