BrightStone Group
Full 1
Your partner in KYC and CDD

Sustainable solutions in Data & Regulatory

BrightStone Group
Full 1

Periodic review

Bij BrightStone Group begrijpen we dat Customer Due Diligence (CDD) van essentieel belang is voor financiële instellingen om te voldoen aan regelgeving en risico’s te beheersen.
Als het goed is, worden uw klanten periodiek gereviewed om te kijken of zij nog steeds binnen de toegewezen risicoclassificatie vallen. Hoe hoger het risico, hoe vaker de klant gereviewed zal worden.

BrightStone Group

Piekbelasting

Na een remediation, waarbij in korte tijd veel klanten worden gereviewed, is de kans groot dat er een flinke piekbelasting ontstaat in de periodieke reviews. Meestal door tijdsdruk in combinatie met een gebrek aan resources.
BrightStone Group kan uw organisatie ontzorgen met het opvangen van deze piekbelasting met tijdelijke kennis en expertise.

Hulp nodig?

We zijn vastbesloten om financiële instellingen te helpen bij het versterken van hun CDD-processen en het bereiken van compliance-uitmuntendheid. Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe wij u kunnen ondersteunen bij periodieke reviews binnen CDD en uw algehele compliance strategie. Samen kunnen we uw organisatie sterker en veerkrachtiger maken in een steeds veranderende regelgevingsomgeving.


Onze aanpak

Het uitvoeren van periodieke reviews kan echter een tijdrovende en complexe taak zijn. Daarom bieden wij op maat gemaakte oplossingen om uw organisatie te ondersteunen bij het uitvoeren van deze taak. Onze experts helpen u bij:

1. Herziening beleid en procedures: In het beleid en de procedures staat beschreven hoe een periodieke review gedaan moet worden. Een snelle quick scan beoordeelt of deze wel aansluit bij een risk-based benadering.
2. Risicobeoordeling: Ons team identificeert potentiële risico’s en ondersteunt u bij geïnformeerde besluitvorming over uw klantenbestand.
3. Naleving van regelgeving: Wij zorgen ervoor dat uw periodieke reviews voldoen aan alle toepasselijke wet- en regelgeving, zodat u altijd in overeenstemming bent met de laatste voorschriften.
4. Rapportage en documentatie: Bij BrightStone Group werken we graag met gedetailleerde managementinformatie. Met deze informatie kunnen wij kortcyclisch rapporteren en voorzien we u van documentatie ter ondersteuning van uw compliance inspanningen.

Voordelen van samenwerken met BrightStone Group
Door tijdelijke kennis en expertise van BrightStone Group in te zetten, profiteert u van verschillende voordelen:

• Verbeterde efficiëntie;
• Risicovermindering;
• Kortere doorlooptijden in de dagelijkse bedrijfsvoering
• Kosteneffectiviteit;
• Deskundige begeleiding en ondersteuning.