Begeleiding bij ERP-selecties/-implementaties

Een goed financieel proces wordt vaak ondersteund door technologie. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze passend bij de grootte, complexiteit en behoefte van uw organisatie. Dit noemen we: ERP consulting.

ERP?

ERP staat voor Enterprice Resource Planning. Als organisaties een nieuw financieel pakket nodig hebben, wordt meestal besloten een (nieuw) ERP-systeem aan te schaffen. Hierdoor worden tegelijkertijd meerdere processen afgedekt, zodat de organisatie in de breedte investeert en optimaliseert op het vlak van automatisering. Een ERP-systeem bestaat dan ook uit verschillende modules en een flink aantal daarvan is gerelateerd aan finance en compliance. De ERP consultants van BrightStone Group zijn daarom vertrouwd met verschillende aanbieders en pakketten.

Onafhankelijk partner

Wij zijn graag uw onafhankelijk partner in ERP consulting. Een selectietraject voor een nieuwe softwareleverancier is vaak omvangrijk en intensief. Er zijn veel aanbieders en allemaal hebben ze een overtuigend verhaal. Maar wat past er nu echt bij uw organisatie? Welke software sluit goed aan op uw processen, werkwijze én cultuur? Wij houden overzicht en vertegenwoordigen op adequate wijze uw belangen en wensen.

Selectietraject

Omdat een ERP-systeem zo’n grote invloed heeft op de organisatie, is het verstandig zeer zorgvuldig met de selectie ervan om te gaan en niet over één nacht ijs te gaan. Bij de selectie van ERP-software onderscheiden wij grofweg de volgende stadia waarbij wij u kunnen ontzorgen en begeleiden:

  • Inventarisatie bedrijfsprocessen;

We brengen uw werkwijze in kaart waarbij we alle mogelijke optimalisaties en toekomstplannen meenemen.

  • Opstellen van het Programma van Eisen en Wensen (PVE);

Hierin beschrijven we wat voor u de must haves en nice to haves zijn;

  • Onderzoek leveranciers;

We stellen een shortlist samen met daarop de meest passende potentiële leveranciers. Deze partijen het PVE toegestuurd met het verzoek intern te onderzoeken of ze hieraan kunnen voldoen en hiervan een schriftelijke rapportage terug te melden.

  • Opstellen businesscases;

We werken praktijkvoorbeelden uit van het primaire proces én uw belangrijkste secundaire (financiële) processen.

  • Demonstratie;

Aan de hand van de businesscases geven de uitgenodigde potentiële leveranciers een demonstratie met toelichting.

  • Nadere hands-on kennismaking;

De beoogde key users binnen uw organisatie gaan zelf achter de knoppen zodat ze begeleid kennismaken met de ERP-pakketten die nog ‘in de race’ zijn.

  • Keuze;

Aan de hand van alle voorgaande stappen maken we met elkaar een keuze.

  • Contractbespreking.

Ook tijdens de contractbesprekingen zijn wij uw raadgever en indien gewenst voeren wij deze gesprekken en komen we tot een zo gunstig mogelijke overeenkomst.

Implementatie

Na de selectie begint het pas. Wie doet wat en hoe is het draagvlak? Ook tijdens de implementatie kunnen wij uw partner zijn. Onze ERP consultants hebben veel ervaring met het managen van dergelijke projecten en zorgen er daarnaast voor dat alle betrokkenen positief aangelijnd blijven. Tijdens en na de implementatie beoordelen we of uw systeem optimaal is ingericht en kunnen we u bijstaan bij het doorvoeren van enkele belangrijke optimalisaties.

Meer weten over onze Begeleiding bij ERP-selecties/-implementaties? Neem vrijblijvend contact met ons op.