Operationeel Finance Manager

BrightStone Group is op zoek naar een ambitieuze:

Operationeel Finance Manager

Standplaats Utrecht

32 uur

Professionaliteit, deskundigheid en pragmatisme. Kernwaarden die wij hoog in het vaandel hebben staan en waar onze nieuwe Finance Manager zich in herkent. Om deze reden zijn wij op zoek naar een gedreven professional die ons team hands-on ondersteuning biedt op het gebied van Finance. Hierbij weet jij snel te schakelen tussen diverse werkzaamheden en voel jij je als een vis in het water in een commerciële omgeving.

Ook heb jij de ambitie om onze Finance afdeling verder te professionaliseren en fungeer je graag als sparringpartner voor onze directie. Daarnaast ben jij goed in het aansturen van andere professionals en vind je het leuk om jouw kennis over te dragen op het gebied van Finance en bedrijfsadministratie.

Wie zijn wij?

BrightStone Group is een snelgroeiende en professionele organisatie gevestigd in Utrecht. In 2019 zijn we uitgeroepen door de Financial Times tot één van de drie snelst groeiende management consultancy bedrijven in Europa. Iets waar wij natuurlijk erg trots op zijn! Wij werken met en voor een selecte groep internationaal georiënteerde bedrijven waarmee wij intensieve en duurzame relaties onderhouden. Zo bieden wij onze opdrachtgevers maatwerkoplossingen in de domeinen Finance, Risk, Data en Compliance en ondersteunen wij hen met het inzetten van Bright toptalent. Daarnaast helpen wij met het ontwikkelen van (tijdelijke) capaciteit en bieden wij ondersteuning bij het versterken van de continuïteit en kwaliteit van bedrijfsvoering binnen de organisatie. Hierbij gaan wij graag de intellectuele uitdaging aan en committeren wij ons ook geregeld aan vooraf overeengekomen eindresultaten.

Onder BrightStone Group valt ook het label: Bright Young Professionals. Binnen dit label werken wij met jonge professionals die veelal een universitaire master hebben afgerond en een frisse blik, gedrevenheid en kennis met zich meebrengen. Om ervoor te zorgen dat deze jonge professionals een goede kickstart maken in hun carrière bieden wij hen diverse hard en soft skills trainingen, intensieve begeleiding en leuke events waar zij elkaar kunnen leren kennen.

Wat ga jij doen?

Vanwege de snelle groei van onze organisatie zijn wij op zoek naar een professional die de organisatie kan ondersteunen op het gebied van Finance en bedrijfsadministratie. Als Operationeel Finance Manager ben jij met veel verschillende werkzaamheden bezig; zo initieer en implementeer je veranderingen gericht op continue verbetering van sturing en beheersing, verzorg je tussentijdse rapportages aan de directie en ben jij verantwoordelijk voor de aansturing van twee collega’s (contractmanagement en administratief medewerker).
Daarnaast zijn onderstaande punten onderdeel van je dagelijkse taken en verantwoordelijkheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor het gehele operationele financiële proces en de administratie: Exact grootboek, crediteuren, debiteuren en betalingsverkeer, met als doel het waarborgen van de kwaliteit van de financiële processen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het maandelijkse facturatieproces van onze professionals en het analyseren van de financiële situatie waarna jij de directie hierover adviseert.
 • Het doorvoeren van verbeteringen op financiële processen en het beheren van de geldstromen.
 • Je draagt zorg voor de btw-aangiftes.
 • Je bent verantwoordelijk voor het coördineren en begeleiden van de NEN audit.
 • Je bent gesprekspartner voor onze externe accountant en draagt bij aan de oplevering van de jaarrekening.
 • Je draagt (mede) zorg voor het opstellen van commerciële en financiële budgetten, prognoses en jarenplannen en het bewaken van de voortgang en het kostenbudget.

Wie ben jij?

Jij hebt een bedrijfseconomische of financiële achtergrond (hbo/wo werk- en denkniveau) en het liefst een aantal jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie. Een helikopterview, hands-on-mentaliteit en sterk analytisch vermogen zijn eigenschappen die jou het beste omschrijven. Daarnaast ben jij iemand die het hoofd koel weet te houden in stressvolle situaties en zowel zelfstandig als in teamverband goed weet te functioneren. Ook herken jij je in onderstaande competenties:

 • Resultaatgedreven;
 • Accuraat en gestructureerd;
 • Sterk signalerend vermogen;
 • Goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij jou?

 • Een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Ruimte voor ontwikkeling en vrijheid voor eigen inbreng;
 • Een gezellig, hardwerkend en ambitieus team.

Krijg jij energie van het werken met mensen?

En spreekt bovenstaande beschrijving je aan? Mail dan je motivatie en CV naar Frans Rutten. Meer weten over de functie? Frans is te bereiken via 06-31998543.