Wet- en Regelgeving als olie voor Data Excellence bij Gemeenten

Locatie

Utrecht

Datum

4 maart 2024

Tijd

11:00

BrightStone Group

Dit webinar heeft al plaatsgevonden. Toch nog kijken?
Hartelijk dank aan alle deelnemers van het webinar “Wet- en Regelgeving als olie voor Data Excellence bij Gemeenten”. Jullie enthousiasme was de reden van succes bij het webinar! Voor hen die er niet bij konden zijn tijdens dit webinar, geen zorgen! De opname kun je hier bekijken, zodat je op je gemak de waardevolle informatie kunt terugkijken.

Hoe kun je zorgeloos data gedreven werken, profiteren van de kansen die data biedt en voldoen aan de richtlijnen van privacy en data wet- en regelgeving? En hoe zorg je voor draagvlak en samenwerking op het gebied van datamanagement? Je leert er alles over tijdens dit webinar, dat we speciaal organiseren voor professionals bij gemeenten die met data werken, of hierbij betrokken zijn.

Gemeentelijke data bieden ongekende kansen voor innovatie, optimalisatie en efficiency. Echter, werken met deze data brengt uitdagingen en risico’s met zich mee, vooral gezien de voortdurende veranderingen in wet- en regelgeving, zoals privacywetgeving. Ook blijkt de kwaliteit van data vaak onvoldoende voor verantwoord datamanagement en -innovatie, waardoor veel gemeenten aarzelen om met data aan de slag te gaan. Een fout is immers makkelijk gemaakt en negatieve publiciteit ligt op de loer.

Het Data Fundament op Orde
De behoefte om de basis op orde te krijgen is dus groot, maar daarnaast groeit ook het dwingende karakter van datakwaliteit en -privacy, bijvoorbeeld via de AVG en ISO 27001. Vanuit de Europese Unie (EU) volgen de komende jaren ook nieuwe wetten, onder meer op het gebied van Artificial Intelligence. Eén van de pijlers die de VNG beschrijft in de Datastrategie 2030 is dan ook ‘Het Data fundament op orde’.
​​​​​​​
Door Data Management en – Privacy experts
Tijdens dit webinar dat BrightStone Group organiseert i.s.m. Lumen Group, helpen we deelnemers op weg aan de hand van een pragmatisch stappenplan en bieden we handvaten voor het creëren van draagvlak en samenwerking binnen gemeenten.

Ronald Baan, zelfstandig data architect en president van DAMA-NL, zal op dit onderwerp ingaan vanuit het perspectief van datakwaliteit en data management. Hij heeft meer dan 35 jaar ervaring als ondernemer, adviseur en trainer binnen dit vakgebied en heeft hierbij voor onder meer de Gemeente Rotterdam en – Den Haag gewerkt.

Martijn van der Waal, Senior Privacy Consultant en Functionaris Gegevensbescherming bij Lumen Group zal het privacy stuk belichten.

Wet- en Regelgeving als olie voor Data Excellence bij Gemeenten

Heeft u vragen of komt u graag in contact over dit event?
Laat uw gegevens achter, dan bellen we u zo snel mogelijk.