BrightStone Group
Full 1
Your partner in KYC and CDD

Sustainable solutions in Data & Regulatory

BrightStone Group
Full 1

Programma management

Bij het uitvoeren en naleven van KYC en CDD zijn drie zaken van groot belang: eigenaarschap, voldoende capaciteit en de benodigde kennis. Wie voelt zich verantwoordelijk en trekt de kar, zijn er genoeg mensen om een sterk team mee te vormen en is de juiste expertise in huis? Solide programma management borgt dit allemaal en zorgt voor de hoognodige structuur.
Zowel op het vlak van remediation als het inrichten van een CDD framework biedt BrightStone Group programma management waarmee we uw organisatie ontzorgen en mooie resultaten boeken. Hieronder gaan we dieper in op beide vormen van programma management die wij bieden.

BrightStone Group

Remediation

Remediation staat voor het toetsen en aanvullen van klantdossiers aan de hand van de huidige kwaliteitsstandaarden binnen het geldende KYC/CDD beleid. Heeft uw organisatie hierin een achterstand opgelopen en te weinig tijd of mankracht om dit op te lossen? Heeft het CDD-onboardingproces onregelmatigheden of kwaliteitsproblemen gekend? Of heeft u gewoonweg hulp nodig bij een CDD-review? Onze consultants komen u graag uit de brand helpen.

BrightStone Group biedt programma management onder leiding van experts die met succes (grootschalige) CDD-remediations hebben geleid, nationaal en internationaal. Zij kunnen eventuele CDD-tekortkomingen aanpakken, de geschiktheid en effectiviteit van uw CDD-onboarding en tooling beoordelen en uw processen verbeteren. U kunt ervan op aan dat hierbij altijd de meest kosteneffectieve en duurzame oplossingen worden gekozen.

Inrichten CDD framework

Weten dat u wettelijk verplicht bent om de identiteit van uw klanten vast te stellen en ongebruikelijke acties te melden is één, hier zo doeltreffend en efficiënt mogelijk invulling aan geven is twee. Hoe ziet uw CDD beleid eruit? Dit hangt af van of u onder de Sanctiewet of Wwft valt. Het is ook mogelijk dat u zich aan beide wetten moet houden.

BrightStone Group helpt u graag bij het inrichten van een gedegen CDD framework om integriteits- en reputatierisico’s te beheersen en boetes te voorkomen. Onze dienstverlening is gericht op integere beleidsvoering, waarbij uw organisatie weet met wie u zaken doet. Wij kunnen dit proces van A tot Z begeleiden.

Kwaliteit en gemoedsrust

Kunt u ondersteuning gebruiken bij uw remediation of het inrichten van uw CDD framework? Verlangt u naar kwaliteit én gemoedsrust? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend gesprek.