Maak kennis met Archika

Even voorstellen
Hallo, mijn naam is Archika Devaraj, en sinds mei 2023 ben ik met veel enthousiasme werkzaam als data consultant bij BrightStone Group. Mijn specialisatie bevindt zich in Business Analytics, waarvoor ik studeerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na het succesvol afronden van mijn studie heb ik bewust de keuze gemaakt om mijn carrière te starten bij BrightStone, waar ik inmiddels mijn eerste opdracht bij Alfam met succes heb afgerond.

Waarom consultancy bij BrightStone Group?
Consultancy bij BrightStone Group sprak me aan omdat ik graag diverse ervaringen wilde opdoen bij verschillende bedrijven. De mogelijkheid om uiteenlopende projecten aan te pakken, waarbij ik continu nieuwe dingen kon leren, was voor mij een belangrijke drijfveer. De keuze voor BrightStone Group was snel gemaakt vanwege de jonge en dynamische omgeving. Hier heerst altijd een prettige sfeer, en de nauwe betrokkenheid van BrightStone met haar consultants zorgt ervoor dat je, je echt onderdeel voelt van het bedrijf, zelfs als je hoofdzakelijk op locatie bij de klant werkt.

Jouw eerste rol bij Alfam
Mijn eerste opdracht bij BrightStone bracht me naar Alfam, waar ik gedurende acht maanden als Data analist actief was. Alfam is één van Nederlands grootste kredietverstrekkers en een 100% dochterbedrijf van ABN AMRO. Alfam biedt onder verschillende labels consumptieve kredieten aan, die afgesloten kunnen worden via financiële tussenpersonen.

Tijdens deze periode lag mijn focus op het analyseren van consumptieve kredieten en het ontwikkelen van dashboards in Power BI. Daarnaast heb ik intensief gewerkt met SQL en SAS. De ervaring bij Alfam was niet alleen leuk, maar ook enorm leerzaam!

Contact tussen jou en BrightStone Group tijdens externe opdrachten
Het contact met BrightStone blijft tijdens mijn opdrachten intensief. Regelmatig heb ik contact met mijn HR Business Partner, met wie elke twee maanden een evaluatiegesprek plaatsvindt om mijn voortgang te bespreken. In deze gesprekken stellen we tevens doelen vast om mijn persoonlijke- en professionele ontwikkeling te waarborgen. Bovendien organiseert BrightStone maandelijks een ‘Business Unit Day’, waarbij alle consultants van mijn business unit (in mijn geval de data unit) samenkomen op het BrightStone-kantoor. Dit biedt een uitgelezen kans om collega’s weer te ontmoeten, van elkaar te leren en gezamenlijk te lunchen.

Wat hoop je te bereiken bij je volgende opdracht?
Bij mijn volgende opdracht wil ik mijn kennis van tools verder uitbreiden en me meer verdiepen in de technische aspecten van data. Het streven is om mijn vaardigheden te verbreden en te verdiepen, en zo een nog waardevollere bijdrage te leveren aan de uitdagende projecten waar BrightStone Group mij naartoe stuurt. Binnenkort zal ik starten met mijn tweede opdracht als Modelling Data Analyst bij ABN AMRO. Hier zal ik een onderdeel zijn van het Consuming Data Sets Monitoring team, waarbij ik me onder andere zal bezighouden met het leveren van benodigde data aan het Credit Risk Modelling team en het monitoren van modellen.

Maak kennis met Archika

Heeft u vragen of komt u graag in contact over deze blog?
Laat uw gegevens achter, dan bellen we u zo snel mogelijk.