BrightStone Group
Full 1
Your partner in Compliance

Sustainable solutions in Compliance & Regulatory

BrightStone Group
Full 1

Operational risk management

Linksom of rechtsom, risico’s zijn er altijd. Voor elke organisatie, in alle branches. Of het nu gaat om nieuwe toezichtregels of het ontsluiten van data, er hangt tegenwoordig gegarandeerd een spanningsveld omheen. Operational Risk Management staat dan ook hoog op de agenda van directies en Raden van Bestuur. Veelal gedwongen door de plicht te voldoen aan corporate governance codes, maar ook door een sterk veranderde markt. Eén vraag staat altijd centraal: hoe kan ik zo slim en effectief mogelijk ongewenste verrassingen voorkomen en de situatie actief blijven monitoren?

BrightStone Group

Onderdeel van Enterprise Risk Management

Bent u (mede) verantwoordelijk voor het Operational Risk Management? Dan is uw doel heel helder: risico’s op het gebied van de bedrijfsvoering zo goed mogelijk in kaart brengen en beheersen. Operational Risk Management valt gedeeltelijk onder Enterprise Risk Management en verschilt wezenlijk van financial risk management. Heeft u (tijdelijk) extra kennis en ervaring nodig? BrightStone Group biedt op drie vlakken ondersteuning binnen dit uitdagende vakgebied.

Risk management frameworks

BrightStone Group ondersteunt organisaties bij hun risicobeheersing door het inrichten en monitoren van risk management frameworks. Onze consultants kunnen deze frameworks opzetten en vervolgens integreren in de bedrijfsvoering van uw organisatie. Klik hier om meer te lezen over consultancy op het vlak van uw risk management frameworks. Ook het selecteren en updaten van uw frameworks in het licht van nieuwe wet- en regelgeving kunt u gerust aan ons toevertrouwen.

Digital dashboarding

Een effectief risk management framework is altijd gelinkt aan de strategie en risicobereidheid van uw organisatie. Ook is het belangrijk om te achterhalen welke systemen, instrumenten en werkvormen bij uw organisatie passen. Dit leidt vaak tot het definiëren van een toolbox met instrumenten, processen en dashboards waarmee uw risk framework onderhouden kan worden.

BrightStone ondersteunt organisaties bij deze tooling door te werken met multidisciplinaire teams. In deze teams bevinden zich niet alleen risk experts, maar ook data engineers en information analisten die uw organisatie optimaal ondersteunen in hun digital dashboarding. Een goed geïntegreerde database voor gegevensrisicobeheer met behulp van een dashboardinterface helpt managers om realtime risico’s inzichtelijk te krijgen. Van hieruit kunt u de juiste controles uitvoeren en de risico’s zo goed mogelijk beperken.

Risk Self Assessments (RSA)

Het is evident: risicomanagement is van groot belang voor het behalen van uw bedrijfsdoelstellingen en het tot uitvoer brengen van uw strategie. Door een Risk Self Assessment (RSA) krijgt u deze risico’s snel in beeld, evenals de controles hierop en de status ten aanzien van de uiteenlopende normen en wetten. Dit geldt voor de interne organisatie, maar ook voor alle partijen waarmee u samengewerkt. BrightStone Group is gespecialiseerd in deze assessments.

We kunnen uw Risk Self Assessments op maat vormgeven, waardoor deze naadloos aansluit op uw bedrijfskarakteristieken. Of het nu gaat om een assessment in de vorm van een workshop, een vragenlijst of een combinatie hiervan, onze risk consultants halen er voor u het maximale uit. Samen zorgen we ervoor dat we uw Operational Risk Management zo effectief en efficiënt mogelijk inrichten.

Hoe kunnen wij u helpen?

Met welke facetten van Operational Risk Management kunnen onze experts u helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend gesprek.