KYC Excellence: Cotembo en BrightStone Group slaan handen ineen

Gezamenlijke Missie: Volledige Klantondersteuning

Cotembo en BrightStone Group bundelen hun krachten om een complete KYC (Know Your Customer) – oplossing te bieden die niet alleen voldoet aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft), maar organisaties ook voorziet van expertise en operationele ondersteuning.

Cotembo biedt een platform als totaaloplossing voor het gehele KYC-proces, terwijl BrightStone Group met haar expertise klanten helpt bij de analyse, opvolging en operationele ondersteuning vanuit het nieuwe KYC Expertisecentrum. Samen streven ze naar end-to-end klantondersteuning, van A tot Z.

Cotembo’s Platform: Efficiënt en Compliant KYC Proces
Cotembo’s KYC-software is ontworpen om het totale KYC-proces efficiënt en compliant uit te voeren. De drie pijlers – protocol, product, en ondersteuning – vormen een robuuste basis voor het compliant onboarden van cliënten. Automatische workflows bepalen moeiteloos CDD-vereisten en achtergrondrisico’s.

BrightStone Group’s KYC Expertisecentrum: Slim Ontzorgen en Optimaliseren
Met diepgaand inzicht op het gebied van KYC en uitgebreide ervaring met verplichte Wwft-onderzoeken, begrijpt BrightStone Group als geen ander de complexiteit van deze processen. Het expertisecentrum voorziet klanten van specialistische kennis en ondersteuning, en gaat verder dan traditionele consultancy.

In de praktijk ervaren klanten de verplichte Wwft-onderzoeken vaak als extra belasting op hun takenpakket, uitgevoerd in uren die beter ingezet kunnen worden voor directe cliëntgerichte activiteiten. BrightStone Group optimaliseert dit proces met het ‘KYC as a Service’-model, waarmee organisaties volledig worden ontzorgd bij Wwft-verplichtingen en waarbij gespecialiseerde professionals zorgdragen voor de opvolging. Organisaties hoeven hierdoor geen interim- of gedetacheerde collega aan te trekken voor KYC-werkzaamheden. Dit betekent niet alleen een kostenbesparing, maar verzekert organisaties ook van onafhankelijk advies en een uitgebreid expertise palet.

Meer dan Consultancy
BrightStone Group gaat verder dan traditionele consultancy en biedt ondersteuning bij:

  • Operationele uitvoering van KYC-onderzoeken;
  • Expertise en advies op afstand bij inhoudelijke vragen;
  • Continuïteit op momenten dat het binnen de eigen organisatie te druk is;
  • 24/7 bereikbaarheid als betrouwbare sparringpartner.

Aan de slag
Het KYC-expertise centrum is per direct beschikbaar. BrightStone Group staat klaar met een team van verschillende KYC-experts om organisaties te ondersteunen en voorzien van advies.

Gelijk aan de slag?

Neem gerust contact op met Dave Ingeveld van Cotembo, of Alex Velders van BrightStone Group om de mogelijkheden te bespreken.

KYC Excellence: Cotembo en BrightStone Group slaan handen ineen

Heeft u vragen of komt u graag in contact over deze blog?
Laat uw gegevens achter, dan bellen we u zo snel mogelijk.