‘A Bright Start’: Irene Elion, werkstudent Marketingcommunicatie

Elke maand starten er nieuwe mensen bij BrightStone Group, die we maar al te graag aan jullie voorstellen! Deze maand startte Irene Elion als werkstudent binnen de afdeling marketing communicatie. Irene is 24, woont in Utrecht, heeft haar Bachelor in Creative Business in the pocket en net haar master communicatie- en informatiewetenschappen afgerond. Ben je benieuwd naar haar eerste ervaringen en wat ze gaat doen bij BrightStone Group? Lees dan snel verder!

Waar liggen je interesses en wat is jouw rol binnen BrightStone Group? Mijn interesses liggen vooral bij sociale media creatie en analyse, maar ook in de psychologie achter communicatie: hoe communiceren we, waarom doen we dat en hoe speel je daar als marketeer op in? Daarnaast ben ik graag creatief bezig: schilderen, muziek maken of tekenen zijn dingen waar ik blij van word. Creatief bezig zijn is iets waar ik veel waarde aan hecht en probeer te integreren in zowel mijn werkwijze als in het werk dat ik oplever.

Binnen BrightStone Group ondersteun ik het marketing communicatieteam bij verschillende projecten en werkzaamheden, maar ik werk ook mee voor de labels Lumen en New Talent. Denk hierbij aan contentcreatie, campagnes analyseren en de website up-to-date houden. Daarnaast denk ik ook mee over het opzetten van nieuwe campagnes. Kortom: heel erg veelzijdig!

Waarom heb je voor BrightStone Group gekozen? Hoewel ik finance & data niet direct in verband breng met marketingcommunicatie, biedt het een boeiende en intrigerende markt. Het betreft voornamelijk B2B, een gebied waar ik nog niet veel ervaring in heb. Ik vind het interessant om te ontdekken hoe dit verschilt van B2C en welke uitdagingen daarbij komen kijken.

Daarnaast is BrightStone Group een jong en dynamisch bedrijf: veel collega’s zijn nog onder de 30. Op kantoor hebben we geen vaste werkplekken, waardoor je niet alleen contact hebt met je eigen team maar met het hele bedrijf. Daarnaast heerst er een fijne werksfeer. Iedereen is aardig en zorgt ervoor dat je met open armen wordt ontvangen. Er is geen sterke hiërarchie aanwezig, op mijn eerste werkdag zat ik “gewoon” tegenover de oprichters van BrightStone Group te werken. Ook lunchen we elke dag met z’n allen samen op kantoor, waardoor je snel iedereen leert kennen. Werksfeer en cultuur vind ik erg belangrijk: ondanks dat een vorm van hiërarchie onvermijdelijk is, is het fijn om je gelijk te voelen aan je collega’s. Dit is zeker aanwezig op de werkvloer bij BrightStone Group.

Wat hoop je te bereiken bij BrightStone Group? Ik hoop dat ik kan bijdragen aan het verder op de kaart zetten van BrightStone Group, Lumen en New Talent met mijn werk binnen het marketing communicatie team. Ondanks mijn leeftijd en niet super veel ervaring te hebben, hoop ik toch mijn kennis en inzichten door te geven aan de rest van het marketing communicatieteam. Daarnaast hoop ik als werkstudent vooral heel veel te leren en ervaring op te doen. Niet alleen op het gebied van marketing en communicatie, maar ook in deze sector. Hoe gaan mensen hier te werk? En wat kan ik daarvan meenemen in mijn toekomstige carrière?

Als je een dag van baan zou kunnen wisselen met een collega, wie zou dat zijn en waarom? Als ik de mogelijkheid zou hebben om een dag van baan te wisselen, hoop ik in de eerste plaats ook de expertise van die persoon te kunnen overnemen. Ik denk namelijk dat ik niet zomaar de baan van veel mensen zou kunnen overnemen! Als ik een collega moet kiezen zou ik voor Karien Bos gaan, de managing director van BrightStone Group. Niet alleen vind ik het gaaf hoe zij als powervrouw aan het hoofd staat, maar ik vraag me ook af hoe het is om een dag haar functie te vervullen: wat zijn zoal haar taken en hoe zou ik daarmee omgaan? Haar functie is compleet anders dan die van mij en het lijkt mij leuk om te zien hoe dat in zijn werking gaat.

Als je de mogelijkheid had om een afdeling op kantoor te creëren die volledig los staat van jullie huidige bedrijf, welke afdeling zou je dan oprichten? Als ik een totaal niet gerelateerde afdeling zou mogen creëren, dan zou ik een karaoke afdeling opzetten. Er zijn veel geluidsdichte meeting rooms op kantoor: hoe lekker is het om als je even genoeg hebt van werken je keihard mee kan zingen op Beyoncé of Adele, terwijl niemand je hoort? Overigens ook handig voor de vrijdagmiddagborrels!

Wil jij onze nieuwe BrightStone collega worden? Neem dan eens een kijkje bij de vacatures en wie weet sta jij over een tijdje net zoals Irene op onze website met een kennismaking!

+31 850 716 303 – info@brightstonegroup.nl

‘A Bright Start’: Irene Elion, werkstudent Marketingcommunicatie

Heeft u vragen of komt u graag in contact over deze blog?
Laat uw gegevens achter, dan bellen we u zo snel mogelijk.