Trendonderzoek: stelling 3

complianceIn aanloop naar de publicatie van ons Trendonderzoek Financial Close, leggen we u verspreid over enkele weken drie stellingen voor.

Onze derde en laatste stelling was:

“Een (beursgenoteerd) bedrijf dat financieel goed presteert zal de cijfers sneller publiceren dan een bedrijf dat slecht presteert.”


50%
van de respondenten gaf aan dat dit WAAR is.
50% van de respondenten gaf aan dat dit NIET WAAR is.

Het goede antwoord is:

NIET WAAR

Een winstwaarschuwing leidt bijvoorbeeld bij beursgenoteerde bedrijven vaak juist tot het eerder publiceren van de cijfers.
 
Beursgenoteerde fondsen met een ROE (Return On Equity) boven de 15% publiceren de jaarresultaten trager, net als bedrijven met een negatieve ROE. Bedrijven met een gemiddelde ROE van 10-15% publiceren gemiddeld het snelste in 46 dagen. Uit onderzoek van BrightStone Group blijkt dat bedrijven die verlies draaien gemiddeld 8 dagen langer nodig hebben voor publicatie. De mate waarin een bedrijf met schuld is gefinancierd (financial leverage) lijkt niet van significante invloed te zijn op de publicatiesnelheid. 

Heeft u vooraf vragen over het Trendonderzoek Financial Close van BrightStone Group? Neem dan gerust contact met ons op.